Thursday, March 6, 2008

under.reykjavik

Vcera se znovuotevirala mistni legendarni undergroundova kavarna. Privlastky jsou zrejme namiste, protoze se seslo asi tri sta lidi, a vsichni vypadali nadsene, ze uz tu zase existuje nejake misto, ktere bude propojovat mistni muzikanty (ano, prisel i zpevak ze Sigur Ros), vytvarniky (ve sklepe velky vystavni prostor), anarchisty (vcelku obsahla knihovna tohoto druhu) a taky povalece kavarenske (stolecky, organicke kavopoteseni, pritmi jakbysmet). Pripravuje se mistnost na cviceni jogy a kazdopondelni spolecne vareni jidla. radost mam. Tapety jsou tam s kvetinami a lampicky jako u nas na chate. Pracuji tam skoro vsichni moji spolubydlici a je tam teplo, kdyz venku je zima. 
Zpevak ze Sigur Ros nam sdeloval, jak budou pristi patek 24 hodin na titulni strance Youtube s Heimou, pry nejaka soutez, mel z toho radost a my s nim. Je to trosku megalomanie a koukal pri tom kazdym okem jinam, znejisteni. Pak jsme poslouchali koncert Retro stetsons, mistni funky kapely, ktera je jako vystrizena z americke highschool, kde cernousci hraji na basu odnarozeni, maji baseballovy cepice, je jim sestnact a vali jak z konzervy-kdyby-byli. Tech sestnact jim fakt bylo a hraji uz dva roky. vivat jim. toto je prece ale uplne nesmyslny text-blog, nesouvisi tu veta se vetou, tezko se tomu bude rozumet, klarko! tytyty.
ale prece haiku: "nikdo nerozumi haiku - lednicka." je krasne, a tak at zije tento motiv na threadless.com , E. Lear se svymi nonsensovymi basnemi, dadaisti, Kurt Schwitters a jeho hudebni novotvary a dva autobusy v reykjaviku jezdi na ekoplyn.

No comments: